Mõtted velomaja 2.0 kohta

Järgmise eksemplari juures tahaks saavutada järgnevat:

  1. Täislastis kaal võiks jääda oluliselt alla 90 kg. Sellise massiga haagise tõmbamine abimootoriga jalgrattaga on mugav ja koos automaatsete piduretega ka täiesti ohutu.
  2. Päikesepaneele tuleb panna juurde, et oleks enamvähem muretu päevas 100 km läbida.
  3. Elektriliselt juhitavad pidurid mis saaksid ise aru millal ja kui suure jõuga on vaja pidurdada ja millal seda teha mitte vaja ei ole.
  4. Aku majakeses, mis võimaldaks õhtul ruume valgustada. Lisaks nutiseadmete laadimise pesad.
  5. Majakese paigaldamise ja sõidu asendisse viimise protsess peaks lihtsustuma ja olema kiirem telgi püstitamise ja pakkimise tegevusest.
  6. Amortisaatorid ratastele. Amortisaatorid säilitaks rattaid paremini ja võimaldaks sõita sujuvamalt ka konarlikumal teel.
  7. Köögi organisaator. Söögi valmistamise ja söömise tarvikute jaoks teha valmis miniatuurne “köök”. Selleks on sobiv koht olemas.
  8. Majakese mõõtmed ja ruumi jaotus on õnnestunud. Neid muuta vaja ei ole. Vaja vaid lisada juurde veel nagisid ja väikseid riiuleid asjade mugavaks paigutamiseks.

Majake võib olla põhimõtteliselt ka ise sõitev. Vajaliku energia saab valgusest ja mõlemal rattal olevad mootorid saaks panna toimima tasakaaluliikuri põhimõttel. Inseneerimise tippteosena on võimalik velomaja arendada tasemele, kus seda oleks tõmmata jõukohane ja ohutu ka väiksel lapsel. Versiooni 2 esialgu sellist superomadust ei plaani, kuid unistada tulebki suurelt. 🙂